Ingenieursklas TIHH wint hoofdprijs in Solar Olmypics


DSC 4617Sem Verheylewegen, Robin Vincken en Jochen Mercken haalden met hun Spel-& Telbox een eerste plaats in de Solar Olympics. Dat is een wedstrijd voor secundaire scholen waar leerlingen deelnemen met een vernieuwend product op zonne-energie. De professsionele jury scoort elk project op verschillende criteria. Wie de hoofdprijs haalt, wint €250 ondersteuning voor z'n school.

De drie eerstejaars uit de Ingenieursklas van het Technisch Instituut Heilig Hart startten begin dit schooljaar met het idee van educatief speelgoed. Leraar Dion Dekkers: "Het eerste ontwerp van hun Spel & Telbox werd geselecteerd uit honderden inzendingen en ze kregen materiaal en ondersteuning om hun product af te werken tegen de finale op 7 mei."
DSC 4632

Daar wonnen ze de hoofdprijs in de categorie Technologie. De drie Limburgers waren de jongste deelnemers in de wedstrijd en kaapten hun hoofdprijs dus weg voor neus van veel oudere concurrenten.

Dekkers reageert bijzonder opgetogen: "De jongens hebben een heel knap parcours afgelegd. Wij zorgden voor sturing en steun, maar het afgewerkte product is helemaal van hen. En de prijs is meer dan verdiend. Dit was het doel van onze Ingenieursklas: het topniveau in technologie, vanaf het eerste leerjaar."