Schrijvers op school

De leraar naar achter en een auteur voor de klas. Die position switch zagen de eerste- en tweedejaars van het Technisch Instituut Heilig Hart afgelopen week.
De tweedejaars maakten kennis met Marc Hendrickx. Een van de leerlingen: “Ik had nog nooit van ‘m gehoord. Maar onze leraar Nederlands vertelde dat Marc niet alleen schrijft maar dat er ook toneelvoorstelingen, films en games van zijn boeken gemaakt zijn. Da’s wel cool.” Hendrickx is bij het volwassen publiek onder andere bekend om zijn 600 bladzijden lange turf “Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe” maar hij maakt intussen al meer dan tien jaar jongerenliteratuur. Samen met Dirk Dobbeleers creëert hij niet alleen boeken maar ook theatervoorstellingen.
DSC 5890Voor de jongste leerlingen kwam Herman Van Campenhout langs. Zoals elk jaar, trouwens. Herman staat erom bekend dat hij erg toegankelijke jeugdboeken schrijft met heel herkenbare thema’s voor jongeren. Leraar Nederlands Joris Van Beckhoven: “De leerlingen hebben zich grondig voorbereid op het bezoek. Ze hebben in groepjes heel wat informatie gezocht over de schrijver, zijn boeken en zijn personages.” Dat de leerlingen dat met hun smartphone moesten doen, was ook voor hen een verrassing. Leerling Jelle Dieusaert: “In het begin van de les zei M. Van Beckhoven ‘Ga zitten, steek je boek weg en neem je telefoon.’ Dat hadden we niet verwacht, meestal is het andersom.”