TIHH Hasselt eet gezond

De eerste- en tweedejaarsleerlingen van het Technisch Instituut Heilig Hart Hasselt hielden in de laatste week voor de krokusvakantie een project “Week van de gezonde voeding.”
DSC 5904Niet alle leerlingen hebben de gewoonte om ’s morgens stevig te ontbijten. Om daar iets aan te doen zorgden de leraren elke ochtend voor een uitgebreid gezond ontbijt. Vezelrijk brood, confituur, mager vlees en lekkere kaas naast ontbijtgranen en vruchtenyoghurt. Een leerling reageerde met “Dat hebben wij thuis eigenlijk nooit, zo veel verschillende dingen. Ik eet elke ochtend hetzelfde, maar nu ik dit heb gezien, wil ik thuis ook wel wat afwisseling.”
IMG 20150213 111729Op vrijdag, de laatste schooldag van deze periode, konden de leerlingen broodjes bestellen. Geen smos vleeskroket of een Bicky, maar een broodje met veel groenten en natuurlijke kaas of hesp. Lerares en bezieler Sara Theunissen: “We doen dit al een paar jaar en de leerlingen zijn elk jaar even enthousiast. Het zijn de eerstejaars die de keuken induiken. Zij weten dus nu al dat zij volgend schooljaar ook bediend zullen worden door hun opvolgers. Iets om nu al naar uit te kijken.”
’s Namiddags trokken ze – te voet – met de hele eerste graad naar de schaatsbaan om de “Week van de gezonde voeding” sportief af te sluiten.