Spaanse leraars op bezoek in TIHH

spanjaarden5

 

Vorige week zijn 2 Spaanse leerkrachten op bezoek geweest in onze school. Hun bezoek kaderde in het Europese project Erasmus+. Door dit project kunnen leerlingen en ook leraars op buitenlandse stage gaan.

Deze leerkrachten bezochten de afdelingen elektriciteit en ICT van onze school, volgden een les microcontrollers, namen deel aan een workshop aan de PXL en deden enkele bedrijfsbezoeken. Bij hun afscheid trakteerden ze het leraarslokaal op Spaanse tapas.

 

Tweedehandsbeurs TIHH

Op 13 maart organiseerde TIHH een tweedehandsbeurs voor baby -en kinderspullen. Van 10u tot 13u konden bezoekers gratis binnen om koopjes te doen. 
De tweedehandsbeurs was een groot succes! Er waren veel bezoekers, er werd veel gekocht en verkocht. Kortom iedereen was tevreden. 

 

Trammelant 2016

 

Donderdag 10 maart en vrijdag 11 maart hadden de derdejaars een project, genaamd Trammelant. Tijdens dit participatief project gaan medewerkers van De Lijn en de leerlingen samen aan de slag. 

Het doel van Trammelant is om wederzijds begrip tussen medewerkers van De Lijn en leerlingen te versterken en preventieve acties ondersteunen. Kortom er worden verschillende activiteiten voorzien die kaderen binnen verkeersveiligheid. Samen leren ze om respectvol om te gaan met het openbaar vervoer.

Allereerst hebben de leerlingen een kennismakingsoefening gedaan, verder hebben ze verschillende activiteiten gedaan zoals oefening rond 'dode hoek', evacuatieoefening, uitleg over het boetesysteem, poets de plaat (na graffiti-activiteiten),...

 

Toekomstige ingenieurs van TIHH volgen workshop SMART GRID in PXL

 

 

Voor onze workshop SMART GRID trokken we op 11 maart met de laatstejaars klassen industriële wetenschappen en elektro-mechanica naar de PXL te Diepenbeek.

Smart Gridwordt gedefinieerd als een slim elektriciteitssysteem dat gebruik maakt van externe informatie om op het meest gunstige moment elektriciteit naar de consument te sturen.
Met andere woorden  zal in de toekomst bepaald worden wanneer u het best de wasmachine aanzet aan de meest voordelige prijs.

Onze studenten werden tijdens een Smart Grid Energy Game op de proef gesteld.
Ze simuleerden kleine elektriciteits-, wind-, zonne- en waterkrachtcentrales.
In deze minicentrales moesten ze de opgewekte elektriciteit in balans houden, waar ze wonderwel in slaagden.
Op deze educatieve wijze hebben de studenten een vrij realistische kijk gekregen hoe het werkelijke elektriciteitsnet in de toekomst zal evolueren en zo zijn ze weer een ervaring rijker.

Subcategorieën