Oudervriendelijke school 2015-2016

In 2012 waren wij de allereerste technische school die van de vereniging van Vlaamse oudercomités (VCOV) het label oudervriendelijke school kreeg. Het label geldt 3 jaar lang. Nu, in 2016, kregen we opnieuw hetzelfde label dankzij onze volgehouden inspanningen op het vlak van ouderparticipatie.

Het Label Oudervriendelijke School is een primeur in Vlaanderen. Het label wordt overhandigd aan oudervriendelijke scholen. Een onafhankelijke commissie beoordeelt dat op basis van een dossier en een schoolbezoek. Het label vormt dus het ideale uithangbord voor een school, want het is een erkenning die komt van ouders zelf. De volledige nota met heel concrete informatie over wat het certificaat inhoudt, kan je hier lezen: link.

vcov2016klein[klik op de afbeelding voor een grotere versie]
Mevrouw Carmen Chezzi van de VCOV kwam op bezoek om het label mét felicitaties officieel te overhandigen aan de directie en een vertegenwoordiger van ons eigen oudercomité. Overbodig om te zeggen maar we laten het toch even vallen: we zijn trots zijn op de hernieuwde erkenning.

Erasmus+ 2016

 

link erasmus

Volg onze TIHH'ers op hun buitenlandse avonturen: klik op de afbeelding.

Project: milieubewust omgaan met elektrische energie

01Dankzij de steun van de provincie Limburg ziet onze praktijkruimte mechanica er helemaal anders uit. Ook de gangen in de F-bouw zijn ondertussen onder handen genomen. Veel licht, een moderne look,… Zo kan het dus ook in onze school.

02Eind vorig jaar werd de oude verlichting in de praktijkruimtes vervangen door moderne LED-verlichting. LED-verlichting is niet alleen veel zuiniger maar gaat ook veel langer mee. Bovendien wordt deze verlichting gestuurd door aanwezigheidsdetectoren, waardoor de verlichting niet meer onnodig blijft branden. Dit levert ons op termijn een aanzienlijke winst op, minder verbruik, minder onderhoud en daarenboven ook nog eens goed voor het milieu.
03Omdat we ook concreet wilden weten wat dit ons oplevert, kochten we een logger om het stroomverbruik in kaart te brengen. De leerlingen van onze afdeling elektriciteit mochten deze nieuwe apparatuur uittesten en het verbruik in kaart brengen. Tevens kunnen we de komende jaren dankzij de metingen alles verder opvolgen zodat we het verbruik en de piekmomenten mooi in beeld kunnen brengen.
Onze leerlingen werden door de deskundige uitleg van Werner Michiels van de firma BEG Luxomat bijgeschoold tot specialisten aanwezigheidsdetectoren. Voor het meten en in beeld brengen van het energieverbruik werden de leerlingen bijgestaan door Ivo Kauffmann van de Firma CN rood.
Graag willen we onze leerlingen en leerkrachten van de afdeling elektriciteit en het onderhoudspersoneel bedanken voor de praktische realisatie van dit project. Zonder de financiële steun van de Provincie Limburg was dit project niet mogelijk geweest, waarvoor onze dank.

04

Techniek in de zorg

Het TIHH ontwikkelt mee het concept van Techniek in de zorg.header

Het programma "Techniek in de zorg" is een multidisciplinair opleidingstraject in samenwerking met bedrijven, zorgactoren en zorgbehoevenden met als doel:

- de aantrekkingskracht van het technisch secundair onderwijs te verhogen
- de knelpuntvacatures in technische bedrijven en organisaties in te vullen en hierdoor de arbeidsmarkt in de zorgsector te ondersteunen in Limburg
- de technologische innovaties in de zorg te sensibiliseren en hierdoor personen toe te leiden tot de technologische sector en de zorgsector
- nieuwe mogelijkheden via technologische innovaties aan te bieden in de zorg en nieuwe opportuniteiten te creëren voor R&D en ondernemers
- het ondernemerschap in Limburg te verhogen

Multidiciplinaire teams van studenten van de departementen Gezondheidszorg, Lerarenopleiding, Industriële Wetenschappen en Technologie, Sociaal Agogisch Werk, Handelswetenschappen en Bedrijfskunde en MAD Faculty worden uitgedaagd om een technologische innovatie te ontwerpen op vraag van de patiënt, zorgverleners, bedrijven en zorgorganisaties.

Het innovatieve in dit project is het multidisciplinair opleiding- en ontwerptraject en de samenwerking met het Technisch Instituut Heilig Hart van Hasselt die vanaf de start van het project wordt meegenomen. Het multidisciplinair karakter vinden we ook terug in de samenwerking tussen overheid, onderwijs, de zorgvrager, de zorgverlener en bedrijven en organisaties.

Co-creatie, participatief design en ondernemen staan centraal.

Het project geniet de steun van de Provincie Limburg in het kader van SALK.

Klik hier om naar de website van het project te gaan.