Gezonde Voeding op het TIHH

Net voor de vakantie focuste de eerste graad van het Technisch Instituut Heilig Hart op gezonde voeding. De leerlingen kregen een gezond ontbijt. De Ingenieursklas maakte zelf brood, confituur en yoghurt. Op de laatste schooldag maakten de eerstejaars gezonde broodjes voor iedereen.


DSC 4307Elke ochtend kwamen enkele klassen aan de beurt voor een gezond ontbijt met vezelrijk brood, zuivelproducten en gezond beleg. Lerares en projectbezieler Sara Theunissen: "Niet alle jongeren hebben de gewoonte om elke ochtend gezond ontbijten. Door deze actie kunnen ze er alleszins al een keer van genieten. En ze weten ineens wat er bij een gezond ontbijt hoort. Het is ook gewoon heel leuk om met z'n allen samen de dag te starten."


De Ingenieursklas van het TIHH - een 1A-klas die zich specifiek richt op wetenschap en techniek - zorgde vrijdag voor een extra touch: ze hadden zélf brood, confituur en yoghurt gemaakt. Voor dat kunststukje had de school hulp van twee wetenschappers die de jonge ingenieurs begeleidden. Coördinator Dion Dekkers: "We zijn best trots op onze Ingenieursklas. Het is begonnen als ambitieus project en de resultaten zijn nog mooier dan wat we verwacht hadden!"


DSC 4344Op vrijdag mocht iedereen 's morgens een lege brooddoos en een bestelling inleveren. De leerlingen van 1B verzorgden als een geoliede machine de catering: op anderhalf uur hadden ze goed 180 broodjes belegd. Na die gezonde maaltijd trokken alle eerste- en tweedejaars naar De Schaverdijn om de schoolperiode sportief af te sluiten.