Project: milieubewust omgaan met elektrische energie

01Dankzij de steun van de provincie Limburg ziet onze praktijkruimte mechanica er helemaal anders uit. Ook de gangen in de F-bouw zijn ondertussen onder handen genomen. Veel licht, een moderne look,… Zo kan het dus ook in onze school.

02Eind vorig jaar werd de oude verlichting in de praktijkruimtes vervangen door moderne LED-verlichting. LED-verlichting is niet alleen veel zuiniger maar gaat ook veel langer mee. Bovendien wordt deze verlichting gestuurd door aanwezigheidsdetectoren, waardoor de verlichting niet meer onnodig blijft branden. Dit levert ons op termijn een aanzienlijke winst op, minder verbruik, minder onderhoud en daarenboven ook nog eens goed voor het milieu.
03Omdat we ook concreet wilden weten wat dit ons oplevert, kochten we een logger om het stroomverbruik in kaart te brengen. De leerlingen van onze afdeling elektriciteit mochten deze nieuwe apparatuur uittesten en het verbruik in kaart brengen. Tevens kunnen we de komende jaren dankzij de metingen alles verder opvolgen zodat we het verbruik en de piekmomenten mooi in beeld kunnen brengen.
Onze leerlingen werden door de deskundige uitleg van Werner Michiels van de firma BEG Luxomat bijgeschoold tot specialisten aanwezigheidsdetectoren. Voor het meten en in beeld brengen van het energieverbruik werden de leerlingen bijgestaan door Ivo Kauffmann van de Firma CN rood.
Graag willen we onze leerlingen en leerkrachten van de afdeling elektriciteit en het onderhoudspersoneel bedanken voor de praktische realisatie van dit project. Zonder de financiële steun van de Provincie Limburg was dit project niet mogelijk geweest, waarvoor onze dank.

04