AUTOTECHNIEKEN

 

5_6t_auto

Door de snelle evolutie van de auto en de toepassingen van nieuwere technologie├źn groeit de vraag van de sector naar degelijk opgeleid personeel. Er is immers kennis nodig van mechanische, hydraulische, pneumatische en elektronische systemen.

De derde graad autotechnieken is de ideale start van een loopbaan waarbij je niet alleen aan auto's werkt, maar ook diagnose stelt, omgaat met klanten en logistieke functies in een autobedrijf beheerst.

De afdeling auto beschikt over ruim voldoende moderne voertuigen, motoren en diagnose-apparatuur om leerlingen de beste kansen te bieden.

In het eerste jaar ligt de klemtoon, naast algemene ontwikkeling, op de basisprincipes van motoren, onderstel en elektrische toepassingen in een voertuig. Er wordt ook een basis aangeleerd van carrosserie en bedrijfsvoertuigen.

In het tweede jaar wordt dieper ingegaan op theorie en praktijk van moderne diesel, injectie en hybridemotoren, handgeschakelde en automatische gangwissels, ophanging, vering en elektronica, en ook de diagnose van al deze systemen.

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Autotechnicus (al of niet op zelfstandige basis)

Eventuele verdere studies: hogeschoolopleiding in de automechanica

 

Autotechnieken TSO.35e lj.6e lj.
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Nederlands 2 2
Wiskunde 3 3
Realisaties Auto    
  - Praktijk Autotechniek 9 7
  - Technisch Vak Autotechniek 10 10
Praktijk Realisaties Carrosserie - Plaatwerk 0 2
TOTAAL3434