Composietverwerking

 

7b_ss_composietverwerking

7 BCV  composiet verwerking

 

Dit  specialisatiejaar wil je een verdere uitdieping meegeven in het verwerken en bewerken van composietmaterialen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het verwerken van composietmaterialen, het bedienen van composietverwerkingsmachines, de materialenkennis, de studie van de basisprincipes en toegepaste technieken in verband met mallen en matrijzen.

 

Er worden  onderzoekstechnieken uigevoerd op zelfgemaakte stukken in composietmateriaal.

Hierbij komt zowel kwaliteitszorg en kwaliteitscriteria van afgewerkte producten aan bood maar ook belastingsproeven en controles op,de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Gedurende de praktijk oefeningen krijg je inzicht in de eigenschappen en het praktisch gebruik van de materialen gebruikt bij het opbouwen en samenstellen van composietmaterialen: harsen, gelcoats, wapeningen, losmiddelen, sandwichmaterialen, verhardersystemen, handlamineermethoden, hand-spray-up, mallenbouw, koudpersen, warmpersen, vacuümvormen, pultrusie en giettechnieken.

 

Aandacht gaat ook naar de hygiëne en veiligheid bij de verwerking van deze materialen om zowel de eigen veiligheid als deze van werkmakkers en omgeving te verzekeren.

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Gekwalificeerd vakman in composietverwerking bij opbouw en onderhoud van matrijzen en mallen en bij de opbouw van installaties in kunststofcomposietmateriaal.

 

Composietverwerking BSO.37e lj.
Godsdienst 2
Engels 2
Frans 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Maatschappelijke Vorming 2
Nederlands 2
Praktijk Kunststoffen
  • Praktijk Kunststoffen
  • Stage Kunststoffen
12
Kunststoffen
  • Materialenleer
  • Laboratorium Composietmaterialen
  • Uitvoeringstechnieken: productie en verwerking van composietmaterialen

9

TOTAAL33