Paginagroot in' t Belang

Paginagroot in 't Belang! Klik op de afbeelding om 'm in 't groot te bekijken. De tekst hebben we voor het gemak hieronder overgenomen.

 

De eerste- en tweedejaars hebben een hele week gewerkt rond gezonde voeding. De afsluiter was een uitgebreide kookactiviteit waar de jongeren eten voor elkaar maakten.

Voor de leerlingen draaide de hele week rond verstandige voeding. Elke ochtend aten ze op school een gezond ontbijt: fruit, zuivel, vol brood en meer lekkers. De lessen hadden allemaal op een of andere manier te maken met health food. De leerlingen kregen allemaal een flashy "Toos de brooddoos", een initiatief om het gebruik van duurzame brooddozen te promoten. Op die manier kwam MOS (Milieuzorg Op School) ook nog even mooi aan bod.

Op vrijdag mochten alle leerlingen een broodje bestellen. Ze leverden hun lege "Toos de brooddoos" 's morgens af. In die brooddoos stopten ze een bestelbriefje waarop ze hadden aangeduid wat ze graag in hun broodje hadden. In de loop van de voormiddag maakten de eerstejaars alle broodjes klaar. Intussen bereidden de tweedejaars het dessert voor: een smakelijke fruitsla. 's Middags konden alle eerstegraads-TiHh'ers genieten van het gezonde eten dat ze voor elkaar hadden klaargemaakt.

 

856991_485496081497602_379652851_o